Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pijlinktvis met zoete paprika

Aantal personen: 2

Ingrediënten

± 400 gr schoongemaakte Noorse pijlinktvis
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
± 100 gr peultjes
een klein scheutje dikke zoete ketjap
een klein scheutje worcestershiresaus
een klein scheutje nam pla (zoute vissaus)
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper

Bereiden

Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook.
Was de peultjes, haal ze af en snijd ze in 2 cm grote
stukjes.
Was de paprika's, snijd ze doormidden, verwijder het zaad en
de zaadlijsten en snijd ze in lange repen van 1/2 cm
breed.
Snijd de inktvis open, verwijder alle ongerechtigheden en
snijd de vis overdwars in repen van ± 4 cm (de repen
hebben een lichte neiging om te krullen).
Snijd nu eerst met een scherp mes om de 1/2 cm schuine
inkepingen in de binnenkant van het visvlees, maar snijd het
vel van de buitenkant niet door!
Draai de reep inktvis dan ± 45 graden en snijd nogmaals
inkepingen (wederom niet het vel van de buitenkant
doorsnijden).
Als u alle repen op deze manier heeft bewerkt, snijd u ze in
stukken van 4 x 4 cm.
Breng in een pannetje water aan de kook en kook de plakjes
inktvis daarin met ± 5 tegelijk.
De plakjes krullen bijna onmiddellijk; haal ze dan direct uit
de pan (het gaat om het krullen, de vis mag niet gaar
worden!).
Doe dit met alle plakjes en leg ze daarna apart.
Het kan ook eenvoudiger.
Snijd de inktvis NIET open, maar verwijder wel alle
ongerechtigheden.
Snijd de vis in ringen van minder dan 1/2 cm en leg die even
apart.
Verhit de olie in een pan, voeg eerst de ui en daarna de
knoflook toe, wacht tot het lekker gaat ruiken en schep er dan
de paprika door.
Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan.
Schep zo nu en dan om.
Voeg na 15-20 minuten, als de paprika zacht en zoet is
geworden, de ketjap, de worcestershiresaus en de nam pla toe
en schep goed om.
Zet het vuur wat hoger, maar pas op dat het niet aanbakt.
Voeg de peultjes toe, schep om, voeg na ± 3 minuten de
inktvis toe en schep nogmaals om.
Laat het gerecht niet langer dan ± 3 minuten op het
vuur staan, anders wordt de inktvis taai.
Maal er op het laatste moment peper over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis met rijst
Kabeljauwfilet met knoflookboter
Tilapia met mango en sugar snaps
Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette
Gegrilde vis (Kabeljauw)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes